Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

tisdag 27 mars 2012

Norra vs Södra

Norra Stockholmslän

Södra Stockholmslän


Förhållandet Norra vs. Södra delen av Stockholmslän.

Vi vill genom vårt engagemang visa på att norra delen av länet har minst lika goda förutsättning för att skapa bra vatten för våra fiskars lek som den södra.
Havsöring, Gädda, Abborre, Id, Asp och Nejonöga är bara några av de arter som behöver en hjälpande hand från oss människor.
Man kanske inte kan tro det, men en art som Gäddan försvinner sakta i våra kustnära vatten, en minskning som syns drastiskt ju längre ut i ytterskärgården man kommer.
Abborren har visserligen några goda lekår bakom sig och visar just nu en stigande formkurva vilket vi får hoppas håller i sig.
Havsöringen i den norra delen av länet har på bara 10-15 år gått från storvuxen till små, där vikter runt 2-3 kg idag anses som riktigt stora idag.

Då är det ännu roligare när vi i Skeboån kan visa upp fiskar som gott och väl ligger kring 4-5kg och upp mot 7-8kg.
Tyvärr allt för få, men en liten spillra finns och den är väl värd att satsas på anser vi.
Och sett över länet så är vi kanske den å som kan visa upp de största förutsättningarna för att kunna hålla en stor mängd storvuxen lekfisk. Tyvärr så för våra vatten en tynande kamp mot tiden, om ytterligare år går så är risken stor att arbetsinsatsen för att rädda de som idag finns kvar är för stor, en morot för oss i Skeboåprojektet att försöka ändra på och få mer av våra vatten, med på de här översiktsbilderna.

¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates