Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

lördag 28 september 2013

Inget är som väntans tider

Hösten var över oss på bara några dagar, det efterlängtade regnet föll och nu börjar öringarna samlas för att inom bara några dagar troligtvis vandra upp i ån för lek. Redan nu så har vi sett aktivitet i ån. Stora virvlar avslöjar att fisken har påbörjat sin vandring, fortfarande väntandes på att temperaturen skall sjunka, vilket är signalen för lek.
 

Så jag uppmanar nu er som läser detta, och har möjlighet att ta er ner till ån för att se detta, gör er beredda. Dom har aldrig svikit förr, och jag tror inte dom gör det i år heller. Samtidigt som jägarna packar för de första dagarna på älgpass brukar också vara de dagar som öringarna börjar synas på allvar i ån.

Men, och ett stort sådant, ta det försiktigt, stör inte fisken genom att gå för nära eller ännu värre försök inte fiska på dom. Låt öringen göra sitt nu och ge er själva istället lite tid att stanna upp och titta på detta skådespel.
Och som vi sagt tidigare, ser ni någon av oss kring ån så tveka inte att ta kontakt, vi visar mer än gärna på och berättar om, havsöringen och dess lek.

¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates