Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

torsdag 10 april 2014

"Alltid redo"

Under fliken Dokument så har vi nu lagt upp ytterligare en samling intressanta dokument och rapporter. Bland annat en rapport om Uttern´s status i Uppland från 1995 fram till 2004, en rapport om läget i Stockholms Läns havöringsåar och ett dokument som kan vara en fingervisning om vilka du bör kontakta om du skall påbörja ett restaureringsarbete med ett vattendrag i din närhet.

En annan nyhet är vår videokanal där det just nu inte ligger så många klipp, men där vi hoppas kunna fylla på under året med klipp på allt från lekande öringar, djur och natur längs ån, till hur vi går tillväga i de olika arbetssätten vi använder oss av. Planen finns bland annat på att beskriva arbetsmetoden och verktygen vid den s.k Hartijkimetoden, en metod som utvecklats av Nilivaara Sportfiskeklubb och som vi tagit till oss och utvecklar nu vidare för åar och vattendrag med våra förutsättningar där tillgången på naturligt material kanske inte är så god och där man får arbeta med både naturliga förutsättningar och komplettera med nytt material.
Videokanalen hittar ni i högra spalten eller via länken här: Skeboåns Sportfiske Videokanal

Ett annat arbeta som tar sin början nu under året har med grejerna på bilden här nedan att göra. Här kan vi väl direkt säga att vi samtidigt som vi kommer att påbörja arbetet också kommer att läsa på och lära mer om metoden. I grund och botten handlar det om insektsinventering och utrustningen på bilden skruvas ihop (nio plattor på höjden på varje fälla) sänks sedan ner i ån och vittjas med jämna mellanrum. Vattenlevande insekters larver kryper in i mellanrummet och fångas sedan med håv när fällorna vittjas.


Viktigaste arbetet med denna metod kommer att ske på de områden där vi idag än så länge inte har gjort några arbeten. Där kan vi sedan under en längre period följa utvecklingen beroende på om vi använder oss av mer sten eller "död ved" vid restaureringsarbetet. Detta kommer sedan att bli en mycket viktig del i vårt fortsatta arbete och val av material.

Till sist, och som också är mycket glädjande för oss, så kommer vi under våren att inleda ett samarbete med vår lokala Scoutkår, där tanken är att vi skall hålla lite information kring ån och vårt arbete för ett gäng ungdomar och deras föräldrar.

¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>



0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates