Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

fredag 30 mars 2012

Framtidsdagen i Hallstavik

Framtidsdagen i Hallstavik, en plats för ung som gammal, arbetssökande eller företag, eller så har man en god idé som kan leda till ett eget företagande.
Ja så kan man väl sammanfatta denna dag i Hallstavik.
Och vad gjorde då ett Sportfiske Projekt, som bara är i sin uppbyggnadsfas där på den dagen.


Vi ville delta för att genom vårt engagemang visa på vad orten skulle kunna erbjuda i en framtid genom att idag satsa på de resurser som finns runt knuten.
På en bruks ort som Hallstavik så blir annars verksamheten styrd av att i centrum för alla idéer står en industri i någon form. Så vi kunde inte erbjuda några jobb eller dyligt men kanske kunde vi väcka en idé hos någon annan att, -vadå kan dom så måste ju även jag kunna!
Eller för någon annan som kanske insåg att om dom lyckas så skulle jag kunna bidra med detta.
Helt enkelt den moderna sportfiske och upplevelse industrin i ett nötskal.
En resurs som en liten å skulle kunna generera flera arbetstillfällen enbart på kringverksamhet.
Något som vi är dåliga på här i Sverige att inse. En sportfiskare som åker miltals i sin bil behöver mat, husrum medmera.
Det var också därför som vi ville vara där. 

Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström

Någon som också var där var arbetsmarknadsminister Hillevi Engström. Tyvärr så fick vi aldrig möjligheten att visa upp oss enbart för henne, men vetskapen om bredden på orten blev hon varse.
Hon pratade en hel del om det stöd man kan ge företagande genom arbetsförmedlingar och dyligt, men det stöd vi söker är i direkt handling. Att på plats få se de möjligheter som vi faktiskt har och sedan medverka till att vi når vårt mål med projektet.
Så därför borde inte närheten till Stockholm heller utgöra något problem utan snarare tvärtom, vara till vår fördel.


Men inte en sådan här dag utan att den leder till något bra, så också denna dag för oss.
Vi har nu fått en kontakt med och kommer att få en träff med markägarna kring ån senare under våren.
Detta för att vi skall kunna få tillfälle att presentera vår idé och för att vi gemensamt skall kunna peka på hur ån skulle kunna vara en resurs för oss alla.


Så på det stora hela en bra dag återigen, och där vi fortsäter att dyka upp i alla möjliga sammanhang, allt för att bedriva vårt projekt så publikt det bara går.

-= Tack för idag =-

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates