Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

onsdag 9 maj 2012

Möte med Kommun direktören

Redskapen för att jobba med biotopvård av vattendrag?!
Jo det är så faktiskt, att de viktigaste verktygen så här i början av vårt
projekt är, dator, telefon, mail osv.Möte idag med kommundirektören i Norrtälje Kommun, Per Nordenstam.
Uffe och jag hann precis få kaffet klart och den hembakade kaka dukade innan Per kom.
Ett viktigt möte på många sätt, dels för att vi fick möjligheten att presentera oss men också kanske främst, visa idén som vi jobbar och ta de första stegen mot någon form av samarbete mellan projektet och kommunen.
Det blev ett mycket intressant möte där inte bara vi försåg Per med våra tankar och funderingar, utan också att vi fick ta del av hans tankar och erfarenheter från hans tidigare arbete i Tierpskommun.
Vår PowerPoint presentation var klar att visa när det gäller Syfte, Mål och Framgångsfaktorerna det som är kvar att göra på den nu är att bygga vidare kring de direkta frågorna om biotopvården, alltså Var, När och Hur.
Det var också ett av tipsen från Per hur vi skulle lägga upp vår fortsatta arbete.
För innan maj månad är slut så har vi hunnit suttit ner på nästa viktiga och intressanta möte, det med markägarna kring ån.
Men åter till kvällens träff. Tyvärr så blev det inget foto taget med Per med på bild men det kanske säger en hel del om hur ingående våra diskussioner var. Tog mig dock friheten att låna en bild från kommunens egen sida.

Per Nordenstam - Kommun Direktör Norrtälje Kommun

En öppen dialog, kring synen på Roslagen och Norrtälje Kommun och hur stolta vi skall vara över vår region var en återkommande punkt där vi hade samsyn.
En annan punkt vi återkom till flera gånger var hur viktigt det är med det lokala engagemanget men med stöd av kommunen.
Samverkan är en återkommande punkt för oss, utan samverkan så kommer aldrig ett sådant här projekt att kunna "ros iland".
Även där hade vi ett ömsesidigt synsätt på hur vi skall jobba vidare.
Ett mycket bra möte helt enkelt, och jag tror att vi alla tre faktiskt gick där ifrån med en positiv känsla.

Tack Karina för det goda baket :)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates