Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

fredag 7 december 2012

Länsfiskekonsulenten på besök

I ett för dagen vitt och kallt Roslagen så mötte vi upp Henrik C Andersson - Länsfiskekonsulenten i Stockholmslän här i Hallstavik. Och visst hade vi velat bjuda på en långt mera angenäm resa för Henrik ut hit än den han fick på, som man i Norrtälje tidningen uttryckte det, den potatisåker som väg 76 var efter 2 dagars snöstorm.
Agendan för dagens möte var satt till att naturligtvis handla om Skeboån och det projekt vi arbetar med, men vi berörde naturligtvis även andra ämnen och vatten i området.
Mycket kom att handla om de vandringshinder som finns i Skeboåns mynning och som helt eller delvis medverkar till att åns biologiska mångfald utarmas.
Vi gick också igenom underlagen för de två zoner i ån som vi tittat närmare på och vilka förutsättningar som finns för biotopvård.
Vandringshinder, biotopvård, uppväxtområden, ekonomi, vattendomar, sätta att tänka och tips kring vårt fortsatta arbete och vilken roll Länsstyrelsen skulle kunna ha i vårt projekt gicks igenom.
Tommy, som var med i början av dagen och pratade lite kring Hallstaviksnätverket och Hallstavik Invest kom efter några timmar och hämtade oss för att bjuda på lunch innan vi fortsatte vårt samtal till långt in på eftermiddagen, och innan vi skildes åt så gjorde vi också ett besök vid den damm som finns.
Och kanske såddes där ett litet frö till hur vi skall kunna lösa detta med vandringsvägen för att tillgodose allas intressen kring ån, vare sig man tillverkar papper, brukar jorden längs ån eller vill sportfiska.

En mycket trevlig och givande dag och ett stort tack till Henrik som kämpade sig på mer eller mindre oplogade vägar ut hit och där samma resa väntade även på hemvägen.
Vi hoppas kunna bjuda på ljumma vårvindar nästa gång vi ses.
Tack även till Tommy för hjälp med lokal och för lunchen.

T.v i bild högst upp Henrik C Andersson - Patrik och till höger Ulf
med vid mötet fanns också Lars Granath som höll i kameran och Tommy Andersson som medverkande en stund i början av mötet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates