Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

tisdag 20 maj 2014

Positivt möte med Holmen

Idag så hade vi ett möte med Daniel Peltonen, platschef på Holmen Paper AB - Hallsta Pappersbruk.
Tanken med dagens möte var att berätta lite om läget i projektet, framgångar sedan vi sist hade ett möte, men också som ett inledande möte för att hitta samarbetsformer mellan Holmen, som är vattenbrukaren, och oss i projektet kring vattenvägen, vandringsvägen för fisk upp i Skeboån från Edeboviken.
Ett mycket bra och intressant möte, där Daniel visade stort intresse för arbetet och våra tankar på att biotopvården faktiskt på sikt kan förbättra vattenkvaliteten i ån, inte då bara för fisken utan också för Holmen, men också kring våra tankar på en arbetsgrupp som tillsammans tittar på möjligheterna till att bygga om, förbättra alternativt ersätta den idag dåligt fungerande vandringsväg.
Nytt möte bestämt till efter sommaren, då vi kommer att presentera lite olika skissade förslag på lösningar.
Arbetet kring detta kommer vi att göra i samarbete med Org Sportfiskarna´s Tobias Fränstam som ikväll fått de glada beskedet via mail om att vi nu kan gå igång med detta.

Allt faller på plats om man arbetar noggrant och målinriktat.

En annan sak som i dagarna nått sitt slut är arbetet med att utreda mark- och fiskerätter längs ån. Ett arbete som pågått i drygt ett år och där Marianne, som varit utredaren, backat så långt tillbaka som till sent 1600-tal och sedan sakta gått framåt i tid för att nu ha allt nedskrivet med kartor och annat i en pärm. Detta arbete hade inte varit möjligt om vi inte hade fått stöd via ett ekonomiskt bidrag från Leader/Uross.
Det intressanta med det var att slutrapporten av projektet blev större än själva utredningen.


Pärmen är utredningen, mappen är slutrapporten.

  

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates