Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

tisdag 20 oktober 2015

Information om öppet hus, lekfisken och ledaren

Ni glömmer väl inte att vi har Öppethus nu till helgen.

Och väl på plats för att se vårt arbete passa då på att gratulera våra vänner i Hallstaviks Scoutkår, som kommer att få motta bidrag från Roslagens Sparbanks Stiftelse. Detta för att bland annat kunna åka på distrikts lägret "Sjö-för-alla" som hålls på Åland tillsammans med Ålands scoutkårer. 

Välkomna


Rapporterna om lekfisk här på bloggen har som ni sett uteblivit.
Vi vankar otåligt längs ån i väntan på att havsöringen skall komma upp för lek. Tidigare år så har leken varit i full gång vid den här tiden, men i år har vi bara sett enstaka fiskar vandra upp i ån.
Vi har haft våra teorier, men idag tog jag kontakt med Länsfiskekonsulent Henrik C Andersson angående detta och det är inte bara i Skeboån det är en svag uppgång, rapporterna från andra vattendrag pekar mot samma håll. Anledningarna kan vara många, men en gemensam faktor för i stort sett hela länet, enligt Henrik, är att det inte regnat på flera veckor och att det är för årstiden extremt låga flöden i våra vattendrag. Dessutom är det väldigt varmt för årstiden. Utöver detta så är det också väldigt lågt vatten i havet. I skrivande stund så har vi drygt 34cm lägre vattenstånd i Edeboviken och temperaturen ligger kvar på höga +11 grader.

Hur än trist det än är, så var det ändå skönt att få våra teorier fastslagna av Henrik, då en viss oro ändå infunnit sig.
Vi har sett detta fenomen tidigare och de åren så har vi haft full lek långt in i november. Men precis som Henrik skrev i sitt svar, det sämsta som kan hända nu är att det snabbt slår om och blir vinter. Så låt oss hoppas på lite lågtryck och regn.

Minns ni att jag tidigare skrev om Reidar Carlssons Ledare i Norrtelje Tidningen om Leader's vara eller inte vara i Norrtälje Kommun.
Läs ledaren här. Nu får väljarna se den verkliga M politiken.
Jag svarade på detta i tidningen, sett utifrån vårt projekt.
Och det svaret kan ni läsa här.
Liten summa kan ge många jobb

¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates