Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

måndag 28 mars 2016

Andra testfisket

Andra testfisket och nu var det vår egen tur. Lasse, Uffe och jag har länge längtat efter den här dagen. Vi bjöd med oss Max också, en ung och hängiven kille som släpade och bar grus och sten förra sommaren till lekplatserna och därmed gjort sig väl förtjänt av att blöta sina flugor i ån.

Tidig morgon, solen är börjat hitta ner till ån och hela skogen är fylld av fågelsång. Det är som en kanonad av ljud som följer oss längs den övre delen som vi fiskar på.
En fisk visar sig strax uppströms Lasse, men ingenting händer.
De andra tre går med grejer för att kunna lura någon av åns öringar, själv har jag valt gäddprylarna idag. En minst lika viktig fisk för oss och för ån och kanske en möjlig sportfisk när vi väl öppnar ån för fiske.
Vi fiskar oss ner mot vägbron och tar där ett lunchstopp.

Max under sina första kast i Skeboån

Vårtecken

Max, ung lovande och allt annat som vi 
gamla 'stutar' för länge sedan passerat

Efter att ha tömt kaffetermosarna, tuggat i oss mackorna och sträckt ut en stund i det bruna gräset så var det dags att fortsätt fisket nedströms.
Anneli kom ner för att titta till oss och en stund senare anslöt även Bosse Xperten för att se hur det gick för oss. När också min yngsta son och hans flickvän förlagt sin promenad förbi oss så var det dags för Lasse att skrida till verket.

Lasse kör av en fin nacke

Lasse sträcker ut

Ensam gick han nedströms en bit medan vi blev stående kvar en stund och prata hela gänget.
-Fisk!!
Kameror, videokameror, håvar plus en hel hög med människor springer nu mot den plats därifrån Lasses rop kommer.
Och visst står han där med böjt spö. Det klickar från digitalkamerorna och videon kör jag igång. Uffe blev åter den som fick komma med håven och efter en kort fajt så låg vår andra spöfångade öring i håven.

Lasse med silvrig lycka på kroken  

Håvad med försiktighet

En öring på 52cm, fin kondition och fenklippt

52cm lång och i fin kondition ligger den på sida i håven. Kroken lossas försiktigt och Lasse kan lyfta för ett kort fotomoment innan den sedan får glida fint ur håven igen och ner i ån. Två fisken och två öringar, kanske inte låter så imponerande men för oss är det glädje som känns långt in i själen.
 
Uffe provar av ett fin bakvatten

Jag själv gick med gäddgrejer under dagen. letade av gropar och bakvatten 

Ulf på ett fint parti av ån

Den här gropen höll ingen gädda

Fullt sträck

Lasse, sliten men lycklig

Vi fortsätter vårt fiske nedströms och närmar oss de parti av ån där störst chans för gädda finns. Lasse som fortfarande går med en svag doft av öring om händerna sträcker ut på kanten av ån och jag går nedströms honom ett 20-tal meter.
En stund senare så kan jag lyfta, och Max fota, en rund och fin gädda kring 4-5kg tagen på en helvit glitterfluga. Hon återfår snabbt friheten och jag får ytterligare några fina hugg och krokar av en mindre gädda innan vi ger oss för dagen och går uppåt mot bilarna igen.

Alltså detta med att jobba med fiskevård är (ursäkta Svenskan) tamej fan riktigt kul och väl värt varje minut.
 

Jag hittade 'henne' tillslut

4-5kg vacker Skeboågädda.

¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>

Kommer en film från dagen under veckan, så håll utkik.0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates