Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

söndag 2 maj 2010

1;a inventeringsdagen

1;a maj tillbringade vi, jag, Fluganberg och Granaten, vid ån för den första inventeringsdagen.
Vi har tittat närmare på två sträckor av ån som skulle kunna vara intressanta, och det är de som vi kommer att lägga ner mest jobb vid.



Fluganberg tar det första vattenprovet.

Ån håller fortfarande ganska höga flöden och natur runtom ån har börjat vakna. En som definitivt hade vaknat tidigt denna morgon var åns utter, som hade haft kalas på en stor abborre.


Fluganberg drömmer om en framtid vid ån

Vattenprov togs på två ställen i ån för att se vilken påverkan odlingslandskapet har på vattenkvaliteten.
Vi försöker också i denna inventeringsstudie kartlägga djurlivet och insektslivet kring ån.
Och när vi lämnade forsarna i Skede bakom oss hade vi sett spår av Utter, haft ett möte med både Rådjur och Havsörn. Nu bar det av nedströms 5-7km för att göra om samma procedur där med vattenprover bland annat.

Snok såg vi flera på den nedre sträckan.

Vad kan det vara som drar till sig deras uppmärksamhet?

Jo en Bäckslända.

Den andra delen av ån som vi tittar på, är mera lugnflytande och har en tätare växlighet ända ner mot strandkanten. Här borde det finnas bra förutsättningar för ett rikt insektsliv om några veckor.
Det vi idag såg var en bäcklsända och en liten åslända. Däremot stötte vi på snok vid flera tillfällen och såg även spår av vildsvinens bökande efter nötter i hasselsnåren.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates