Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

onsdag 28 september 2011

Positivt rapport om havsöringen

Positivt rapport i dagens ABC sändning om Havsöringen, men ockå om Abborren i skärgården.
Ni hittar sändningen här, via länken om ni klickar på bilden.

Vissa dagar känns det som att det går 20 kanske 30 dåliga nyheter på en bra när det gäller våra vattendrag och sjöar, överallt är det avstängda vandringsvägar, vattenkraften och många andra som står bakom alla dessa dåliga nyheter.
Då är det extra skönt när det så äntligen dyker upp en riktigt bra rapport som denna idag om bland annat havsöringen. Det visar oss, vi som jobbar med Skeboån, att vi ändå är på rätt väg och att vi gör något som faktiskt gör skillnad.
Det vi fortsatt måste jobba med är att få fler att inse vilken stor tillgång Skeboån skulle vara för Roslagens havsöringar.
Skeboån skulle, om det gjordes biotopvårdande arbete, kunna vara länets största reproduktionsområde för den lekvandrande öringen.
Så vi tänker inte ge oss när det gäller kontaken mot Länsstyrelsen, dom måste helt enkelt till slut förstå, det vi gör här uppe i norra delarna av länet, att Skeboån behövs för öringen.
För det som Henrik pratar om i sändningen, om problemet med vattentillförseln är inte lika stort för oss här i Skeboån, för här kan jag till och med säga att regleringen av ån säkerställer tillförseln av vatten året runt.
Det som måste till är att säkerställa vandringvägen upp i ån, där vi redan idag genom att bara prata med folk har åstadkommit en hel del.
Så, Länsstyrelsen i Stockholmslän, välkomna ut på ett besök.0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates