Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

tisdag 29 november 2011

Hela kommunen, eller?

Den 23;e November så fanns denna rubrik i Norrtelje Tidning, 
"Havsöringen försvinner från Norrtäljeån",  och detta samtidigt som vår å, bara några mil norrut ser en  tendens att antalet öringar som återvänder till Skeboån har ökat under den tid som vi hållit på med projektet. Riktigt tråkigt för gänget i Norrtälje där det satsats mycket tid, ideellt arbete men också en mäng resurser från kommunen i form av pengar och resurser.


Man har inte hittat någon egentlig förklaring till att havsöringen försvunnit nästan helt men har nu inlett ett arbete med att titta på odlingsmetodiken därifrån fisken kommer.
Nu gör man dock helt om i Norrtälje och tänker satsa enbart på sportfisket, där fisk sätts ut i ån i ett sammarbete med Stockholms Stad, som står för hälften av kostnaden och fiskeklubben den andra.
Allting är frid och fröjd så långt och naturligtvis så önskar vi dom lycka till i sitt arbete och hoppas verkligen att det kommer att gå bra.
Men!!
Sist i artikeln så kommer en rad som jag reagerade på, den lyder så här.
I veckan ska också sportfiskeklubben tillsammans med kommunen göra en inventering av ån och se vilka åtgärder som kan göras för att förbättra öringarnas förutsättningar.


Alltså samma jobb som vi nu gjort på helt egen hand här ute hos oss.
Och det är inte gentemot sportfiskeklubben som min reaktion vänder sig, utan mot kommunen.
För när vi ställde frågan om precis samma stöd och hjälp från lokal nivå, som hade kunskapen så var svaret från Monica Pettersson på samma kommun så här till oss.Kommunen har tyvärr inga pengar idagsläget att dela ut till olika sjörestaureringsprojekt eller fiskeprojekt. Vad gäller övrig hjälp och stöd är våra resurser tyvärr också mycket begränsade i dagsläget.
Monica Pettersson kommer naturligtvis att få ett mail igen av oss, nu när kommunen kan tänka sig att ställa upp på den här typen av arbeten, för visst är det väl så att man inom kommunen satsar på bredd och att hela kommunen skall ingå i deras arbete.
Som tur är så springer jag ju också på en del kommunfolk under våra möten med Hallstaviksnätverket, där dom är med just på grund utav att delta för att stödja det lokala engagemanget.

Till sist, så har vi lagt upp flera bilder under flikarna här intill från Projektarbetet.


 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates