Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

måndag 7 november 2011

Liten rapport om läget

Öringen kom lite senare till ån i år på grund utav det varma vädret och nu, efter helgens span så verkar det som att årets lek börjar gå mot sitt slut.
Någon enstaka fisk kunde jag se under min tur i igår söndag som stod tryckt mot botten. Vi har åter sett att fisken väljer de platser som vi trott och nu efter 2 års intensivt arbete kring ån med utredningar och dyligt så kan vi med säkerhet säga vart insatserna borde göras.
Mängden fisk var svår att avgöra i år, då vattnet större delen av tiden var ganska grummligt på grund utav regnandet. Tanken var ju att försöka filma leken på lite närmare håll, och försök har gjort men inte blivit vad vi räknade med tyvärr.
En parameter att också räkna in har varit den låga vattennivån, vilket gjort att fiskarna oftare stått i de djupare partierna och väl uppe på grunt vatten varit väldigt lätt skrämda.
Sammanfattningsvis kan man ändå säga, att med en öppen fiskväg så finns öringen i ån och där fortsätter vi vårt arbete för att i förlängningen kunna få till en mera hållbar styrning av vattenvägen.

Under 2009, 2010 och nu 2011 så har sammanlagt nästan 15000 öringar satts ut i ån, av dessa så borde det redan nästa år börja komma tillbaka fisk till ån för lek, och för att nu få någon form av återbetalning så måste arbetet med lekplatser starta.
Med anledning av detta så har vi tagit kontakt med Stockholms stads Idrottsförvaltning, som är dom som handlägger den här typen av ärenden i länet, för en träff. Tanken är att vi skall mötas i Wira Bruk där man idag har ett fint arbete pågång i och kring Loån för att höra lite med dom om deras erfarenheter kring liknande arbete.
Skall sägas att vi fått positivt bemötande från dom och vi hoppas nu så snart det går att få till en projektstart för arbetet.
Länsstyrelsen lyser dock fortsatt med sin frånvaro och vi har svårt att få fram vårt budskap den vägen då våra mail inte besvaras.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates