Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

måndag 19 augusti 2013

Vandaler i ån, eller pojkstreck

Nej!!
Det är ungefär det jag vill skrika när jag läser sms;et som kommer från Lasse, där jag sitter på buss 676 påväg hem från Stockholm.
-Vandaler i ån, lyder sms;et
 
Väl hemma så blev det snabbombyte och direkt ner till ån, och mycket riktigt.
Den ena leknacken var mer eller mindre ombyggd.
Flera stenar hade flyttats eller har burits/kastats ut, ved som varit förankrad i strandzonen var lösgjord och kanske det värsta, lekgruset nedtrampat.
Leknacken hade sedan byggts om till en "bro" för att komma ut till brofundamentet från den gamla vägbron.
Dessutom så hade grenar brutits från träden intill ån och kastats i ån eller hängde kvar ner i ån.
 
Ingen tvekan om att detta var ett pojkstreck där viljan att förstöra (i alla fall hoppas vi på det)troligtvis var betydligt mindre än okunskapen om vad man förstörde. 
 


Men med stövlar på fötterna och en middag som fick vänta en bra stund så återställde Lasse och jag det till som det såg ut innan "buset" gjort entré.
Det kan vara läge för oss att få skyltar gjorda och sätta upp på platsen för att upplysa om vad som pågår i området.
För med mörkare och framför allt kallare kvällar, plus att augusti inom kort övergår i september så är det oerhört viktigt att ån och framför allt denna plats lämnas ifred nu.

Så ni som finns i trakten och följer vårt arbete och kanske till och med åker förbi lite då och då för att ta er en titt. Ser ni någon/några som leker/busar/förstör vårt arbete. Skäll inte ut, upplys istället om vikten av att låta platsen vara. Ibland är det som sagt inte jävelskap, utan ren och skär okunskap som är boven.

¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates