Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

fredag 7 mars 2014

Löpande Information

Möte
Det har varit tyst en tid här på bloggen men nu finns mer att berätta om.
Jag blev inbjuden på styrelsemötet för Hallstaviksnätverket och fick en halvtimme på mig att beskriva läget i projektet. Det är svårt när man har mycket att säga och vill berätta så mycket som möjligt om vårt arbete, men jag höll tiden med plus någon minut och tyckte att jag fick fram läget ganska bra.


Vår åtgärdsplan har ju varit ute på remiss hos markägarna, vid ett möte som hölls i deras fina bystuga i Gribby som fick vi bifall på den med några kommentarer kring åtgärder som dom skulle vilja ha gjort i samband med vårt arbete. Vi kommer att undersöka detta och om möjligt "baka" in detta i rapporten.


Kurs
Ett trevligt gäng likasinnade i Uppsala tog initiativet till en utbildning i ämnet restaurering av vattendrag och vi fick en inbjudan att deltaga. En träff har vi haft och till helgen har vi träff nummer två. Ramen för träffarna är rapporten "Ekologisk Restaurering av Vattendrag" som ni hittar här på våran sida under fliken Dokument.
http://skeboanssportfiske.blogspot.se/p/dokument.html

Ett bra sätt att utbyta erfarenheter och kunskap och samtidigt tillsammans bygga på kunskapsbanken ytterligare.

Ansökningar

Sedan i höstas och vårt deltagande på mässan "Från Fluga till Antispinn" så har vi en summa pengar som vi helt har låst till biotopvården i Skeboån. Pengarna kommer oavkortat att användas för biotopvården i form av sten, grus, transporter och maskinhyra.
Detta har medfört att vi nu söker medel för övrig utrustning, så som handverktyg, dokumentationsutrustning, lokalhyra och personlig utrustning mm.
Och i dagarna så går en ansökning iväg och vi håller våra tummar, för tyvärr så har vi själva numera inte en enda kratta kvar hemma med helt skaft, vadautrustning som börjar läcka lite och liar som knappt går att använda längre.Mässa
Det fanns en tanke om att deltaga på Sportfiskemässan i Kista, men detta har inte gått från idé till verklighet så nu kommer vi att vandra runt på mässan som vanliga besökare.
Men, ser ni oss och känner igen oss, tveka inte att komma fram och prata.

Kommande arbeten
Vårfloden kommer inta att bli i närheten av det som var förra året så vi hoppas att snart kunna kliva i ån för det första arbetsinsatserna i år. Naturligtvis inte där vi redan gjort arbeten, då vi kunde räkan till ett 20-tal lekgropar i det området, och dessa måste få vara ifred tills rommen förhoppningsvis fått kläckas och ynglen blivit frisimmande.
Det som först står på dagordningen är att öppna upp ett strömparti nedströms där vi nu hållit på, stensätta en kant för att på så sätt göra en tydligare nacke men också fördela flödet över hela området. Tanken är att hinna göra det innan vårvattnet kommer och på så sätt få hjälp av detta att spola bort sediment.


¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>


 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates