Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

söndag 23 mars 2014

Stipendium från Sportfiskarna

Lördagen inleddes med att vi först åkte till Uppsala för att tillsammans med ett gäng, som liksom oss arbetar med att biotopvårda ett vattendrag, lyssna på och lära oss mer om vattenlevande insekterna, dess liv och hur vi på olika sätt kan påverka förekomsten av dessa genom att biotopvårda ett vattendrag på rätt sätt. Martin Lignell visade oss på olika sätt att ta reda på förekomsten av en insektsart och under vilka perioder de är som mest aktiva. Hans studier i ett vattendrag i närheten av Uppsala var väldigt intressanta och något som vi skulle kunna föra över till vårt arbete med Skeboån.

När kursen var över, så satte Granaten och jag kurs mot Stockholm, tyvärr kunde inte Fluganberg medverka, för att vid 17-tiden vara redo att kliva upp på stora scenen och mottaga en check från Sportfiskarna. Med oss fanns Anneli som fick bli vår medföljande press för dagen.
Vi hann göra några montrar på Sportfiskemässan innan det var dags, och i ärlighetens namn så var vi ganska nervösa, för ni vet ju hur det är, med vadarna på ute vid något vatten så är man en aningens mer avslappnad än att kliva upp i dessa sammanhang. 
Men upp kom vi och med en lite vitare ton i ansiktet men med en enorm stolthet och ödmjukhet inför att få möjligheten att lära sig mer om och arbeta med naturen, mottog vi en check på hela 15000:- av Sportfiskarna. Och på lite stappliga ben kunde jag också säga några rader om vårt arbete för de som kommit och för att lyssna. 
Ett stort tack till Sportfiskarna för att ni sett oss och tror på vårt arbete.
¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>

2 kommentarer:

  1. Gratulerar till det fina stipendiet. Bra att Sportfiskarna har uppmärksammat er! Om man inte läst er hemsida förstår man inte vilket jobb ni har gjort med att inventera Skedeåns möjligheter för framtida ädelfiske. Lycka till med det fortsatta arbetet. Kika in på Skedevägen 18 - gamla Magasinet - när ni känner för en fikarast!

    SvaraRadera
  2. Stort Tack Kaj!!!
    Och detsamma gäller dig, ser du tre lustigt klädda herrar i medelåldern med verktyg på axeln så tveka inte att komma ner och ta en pratstund.
    Patrik - Skeboåns Sportfiske

    SvaraRadera

 
Blogger Templates