Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

söndag 7 december 2014

Nytt rekord igen!!!

I och med dagens promenad längs stora delar av Skeboån, i jakten på lekgropar, så kan vi också säga att 2014 års arbetssäsong härmed är avslutad.
Nu väntar lite julledighet och kanske till och med tid över för lite fiske ute vid kusten.
Lekgroparna är lite av ett kvitto för oss och det arbete som vi gör.
Förra årets räkning gav oss ett 30-tal gropar, där merparten av dessa återfanns i Häverödal och endast ett fåtal så högt upp som i Skebobruk.

Vi såg det redan när leken var igång som mest, och nu kom också svaret.
I år kunde vi tillslut räkna in ett 50-tal lekgropar och det spritt över hela åns sträckning.
Där vi förra året bara såg 3-5 stycken så hittade vi närmare 20 nu och de nya leknackarna som färdigställts under årets säsong var i det närmaste söndergrävda.
Återigen en stor framgång och ett nytt rekord.

En nacke där vi sett flera par leka


Många av groparna på den övre delen av ån blir det troligtvis inte så mycket av, då gruset inte är av rätt storlek eller sort, men öringen har härmed meddelat för oss, vilka platser som är lämpliga, så nu är det upp till oss att hinna ikapp dem inför nästa säsong.
Men som sagt, återigen ett nytt rekord för oss och vårt projekt och det var inte utan att trots det kyliga regnet som föll, så höll detta oss varma inombords.
Kul också att vi stötte övervintrande fisk i ån, en tjusig plog som drog uppströms.


Som vanligt numera när vi är ute på våra "walkabout´s" längs ån så blir det många trevliga träffar och pratstunder vid ån, idag inget undantag. I Häverödal så kom en av de boende intill ån till och med ut med kaffe till några kylslagna öringnördar.
Tack för kaffet och för trevliga pratstunder.


¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>


2 kommentarer:

 
Blogger Templates