Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

söndag 27 december 2015

Inventering lekgropar

Gjorde årets sista jobb idag. Leta lekgropar.
Skön liten promenad längs ån på flera platser. Tyvärr glömde jag polaroidfilter hemma, så några bilder på groparna får ni tyvärr inte.Vi hade våra farhågor om att förra årets rekord på drygt 50 lekgropar inte skulle kunna slås, då uppgången av fisk i höstas inte alls var av samma mängd som året innan.
Detta mycket beroende på vattentillgången i både ån och havet.
Årets räkning gav 44 lekgropar, plus minus någon procent, då mycket lek sker i tidigare gropar av fisk som kommer senare.


Men 44 gropar var långt mer än vad vi hade kunnat hoppas på och antalet var också spritt längs hela ån, från Skebobruk ner till Häverödal.
Kul att se att våra iordningställda lekplatser fortsatt ger så bra resultat.Nu skall jag rapportera detta till Stockholms Stad och Länsstyrelsen, sen blir det lite vila någon dag i alla fall. Redan i början av januari är vi igång igen, då skall nya ansökningar skrivas och eventuellt hållas ett första mycket intressant möte.

¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates