Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

fredag 11 december 2015

Löpande information

Det var ett tag sedan. En mycket tragisk brand på företaget som några av oss arbetar på plus lite sjukdom har gjort att vi har haft fullt upp ändå.

Höstens havsöringslek var en berg och dalbana utan dess like under de år som vi arbetat med ån. Ibland var ån till synes full med öring, bara för att någon dag senare upplevas som tom. Vädret och avsaknaden av nederbörd är den stora boven i dramat. Havsnivån var väldigt låg och vattenflödet i ån var också det väldigt lågt, så öringen hade under vissa perioder det svårt att ta sig upp i ån. Vi gläds dock med att öppethus dagen blev den succé som den blev. Mängder av öring på plats och ett stort intresse från besökarna. Sedan dess har vi istället fått regn så det både räcker och blir över, vilket gjort det svårt att inventera lekgroparna i ån. Vi hoppas dock kunna rapportera om detta innan vi stoppar munnen full av julmat.

Mässan, Från FLUGA till antispinn som gick av stapeln den 21 november blev en synnerligen trevlig tillställning. Många gamla vänner som besökte oss i montern men också många nya. Vi knöt också kontakter med gänget bakom Hjoåns framgångssaga, så pass att under kvällens auktion så ropade vi in två hinkar lekgrus till förmån för deras arbete. Dessa hinkar skickade vi med dom tillbaka med uppgörelsen att vi kommer ner på ett studiebesök till våren och får då själva lägga ut våra inköpta hinkar.

Lasse och Uffe i vår lilla monter på mässan

Från kvällens trevliga middag

Vi gick ju också ut med att vi numera är en förening och att man kan bli medlem.
Igår tittade vi igenom antalet, och nästan 40 personer har anslutit sig till föreningen. 
Ett stort stort tack från oss till er alla.
Under fliken här ovan kan ni se hur man gör för att bli medlem.
Vi jobbar just nu med att ta fram ett medlemskort att kunna skicka ut till er.
Vi gör allting själva för att spara pengarna till det egentliga arbetet med ån, så därav att det tar lite tid.

Vi drar också det sista penndragen på årets sista nyhetsbrev, som kommer inom kort till de som anmält att man vill ha.

Till sist vill vi skicka ett stort tack till Hallstavik Bevakning, som under hösten, då öringen var uppe för lek, hjälpt oss hålla koll på tjuvfiskare.
Ryktet sa att det förekom, och när vi bad om hjälp lokalt, så spred detta sig snabbt på orten, så det är inte bara vi och Hallstavik Bevakning som hållit koll, allmänheten har också hjälpt till vilket i sin tur haft en liten avskräckande effekt.
Så till er som hjälpt till, stor tack även till er alla från oss.


¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates