Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

måndag 15 februari 2016

På söndag är det dags

Då är det snart dags, för det första officiella testfisket i Skeboån.

En grupp på tre inbjudna fiskare, John Welk Uppsala, Bosse Lidholm Norrtälje, Esa Fahlén Västerås, kommer under kommande söndag, den 21;a februari att fiska sig igenom valda delar av Skeboån.Alla tre är erfarna flugfiskare och med samlade kunskaper inom fiske på både lax och öring i strömmande vatten, kust fiske på öring och goda kunskaper i att kasta med flugspö.
Vi från projektet kommer att följa i deras fotspår, notera hur de fiskar, vilka platser de väljer och naturligtvis ta upp kommentarer och åsikter under hela dagen kring fisket och fiskeplatser.
Om, det krokas någon fisk så är det vår uppgift att håva, mäta och väga och notera kondition på fisken.
Visst vore det kul om de som fiskar kunde få kroka någon öring, men så här första gången så blir det viktiga att lyssna på deras åsikter kring fisket och ett eventuellt kommande fiske.

Vi hade naturligtvis kunnat överösa dem med våra kunskaper om ån och var vi tro att fisken uppehåller sig och så vidare, men så har vi inte gjort.
Tvärtom så har vi varit ganska återhållsamma med information. Det dom i förväg fått veta är inom vilket område vi kommer att fiska, att det är enkelkrok som gäller, ungefär hur djup ån är på vissa partier. De kommer också att dagarna innan få veta vattenstånd, om det är stigande eller sjunkande, och temperatur.
I övrigt så är det viktigaste förr oss att de får fiska ån förutsättningslöst, på så sätt lär vi oss också mer om vattendraget.

Jag tror inte att jag behöver säga det egentligen, men naturligtvis så återutsätts all fisk igen. Allting kommer att dokumenteras på bild och film och under dagen intervjuar vi de som fiskar löpande om deras åsikter.
Vi har fått förfrågan från andra intresserade att få slå följe under dagen för att få se och få fotografera. Det hade varit kul, men i detta läge så vill vi ägna de som fiskar all uppmärksamhet och ge dem de bästa förutsättningarna under dagen, så vi har avböjt detta. Skeboån är på många platser en smal och ganska grund å, detta medför att fisket tenderar att gå mot nästan "smygfiske" och då är det bra om vi håller ner antalet människor i och kring de som fiskar.
Vi är dock glada över att intresset finns. Vi kan lite längre fram ge fler möjligheten att få följa med oss längs ån någon dag för att fotografera om man vill.
Det är bara att höra av er.

¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>

1 kommentarer:

 
Blogger Templates