Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

tisdag 26 april 2016

Första steget mot ny vandringsväg

Fredag den 22;a april och nästa stora kliv har tagits i arbetet med Skeboån. Låt gå för att det inte helt klart än och att processen skall få ha sin gång men även ett hinderlopp har sin början och väl igång kommer man närmare målet för varje steg man tar.

En heldag i Hallstavik tillsammans med Henrik C Andersson och Martin Olgemar från Länsstyrelsen, Sverker Lovén från Stockholms Stad och John Kärki från Sportfiskarna har nu mynnat ut i att en förstudie skall dras igång för att utreda möjligheten till en ny fiskväg, ett så kallat omlöp, vid nedre dammen. Principen så här långt är enkel, riva den befintliga fisktrappan och flytta funktionen till ett omlöp alldeles intill.
Detta skulle då ge inte bara öringen möjligheten att vandra upp i ån utan även andra arter skulle ges den chansen.
Steget mot biologisk mångfald är taget och nu hoppas vi att all kommer att gå i lås längs vägen.




Övriga frågor som det togs beslut i var:

Material.
Sverker Lovén stödjer oss även under 2016 med material för fortsatta arbeten.  


Provfiske Lekfisk. 
Sker med ryssja i Sportfiskarna och Länsstyrelsen försorg under hösten 2016 för provtagning och liknande på den lekvandrande fisken.

Provfiske vår.
Genomför våren 2017 nedan- och ovan dammen för att titta på artrikedom, detta via Sportfiskarna och Länsstyrelsen försorg och med ryssja.

Elfiske
Sportfiskarna och Länsstyrelsen fiskar på tidigare utmärkta lokaler men from 2016 även i de biotopvårdade områdena. Blir samtidigt en utbildning för oss i projektet och att vi därefter kommer att kunna göra detta själva.

Insektinventering. 
Fällorna skall åter läggas ut och tillsammans med Martin Länsstyrelsen skall en artbank påbörjas.

Vattenprover. 
Martin Länsstyrelsen bistår med utrustning för nya vattenprover och analys.



¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates