Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

söndag 10 mars 2013

De första tänkta lekplatserna tar form

Med nysnö på marken och någon minusgrad i luften så försökte marssolen att skänka lite vårvärme där vi åter stod utvadade i Skeboåns kalla vatten.
Då och då flyter stora isflak förbi oss. Målet med dagens övning var att fortsätta med våra tester för att se hur och på vilket sätt stenars placering påverkar flödet och bottenstrukturen i ån men också för att påbörja arbetet med de som kan komma att bli den här sträckans första riktiga lekplatser för havsöringen.

Lasse har återigen tillbringat tid i verkstaden med tillverkning av de verktyg som behövs till den metod som vi just nu testar, Hartijokimetoden.
Denna gång en inköpt grep som modifierats så att den skall släppa igenom lekgruset med fånga upp den lite större stenen.

Än så länge så har inte vi tillfört något material i ån, utan uteslutande jobbet med det som finns liggande på botten idag.
Längst ner i detta inlägg så finns information om det aktuella flödet/sekund och kubikmeter från när korten är tagna. Detta för att ge alla som läser en bild av ån och hur den under året förändras

Nästa gång vi träffas är det för stormöte med information om projektets gång.
 
Här nere följer lite bilder från dagen
 

 
 
Kubikmeter/sekund: 3,8-4,0
Flödet (meter/sekund): 0,8
 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates