Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

söndag 9 juni 2013

Andra arbetspasset avklarat

Åter dags för lite å-pyssel.
Idag var vi alla tre på plats och när dagen var slut hade vi avverkat 8 timmar krattandes sten och grus, grävandes kanter och kånkandes sten.
Målet med dagens arbete var att så gott vi hann, färdigställa grunderna inom vårt provområde innan det är dags att fira både skolavslutningar och midsommar plus att vi alla tre sticker norrut för fiske dagarna efter midsommar.
På flera av de platser vi ställer i ordning nu inom vårt provområde så fattas bara lekgruset. Och när det gäller lekgrus så är även det på väg ut till oss inom snar framtid förhoppningsvis.
Ulf och jag har gjort lite arbete åt Stockholmsstad  kring uppföljning av övriga lekbäckar i Roslagen och för det var man nu villig att betala oss för arbetet. Vårt förslag var istället att få byta det arbetet mot lekgrus. Så nu har vi ett lass på gång, förhoppningsvis innan midsommar.

Lasse baxar sten till nacken

Ulf planerar inför nästa stenlyft

Även idag hade vi finbesök på arbetsplatsen
 
Dessa gynnare kommer också dom att må bra av syresatta och grusade bottnar

Nästan så att man kan se småöringen stå och plocka av åns sländor

En leknacke tar form
 
 
Några före och efter kort
 
Håll koll på den platta lilla stenen i bildens nederkant.
 
 
 Följande bilder,  en klar förbättring om du frågar oss, vad öringen tycker får vi se i oktober

 

 
 
Skall sägas att allt arbete görs för hand, detta för att minimera trycket på strandzonen, det är ju i ån vi vill arbeta och inte på land med att återställa stränderna och omkringliggande marker.
 
¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º> 
 
Text & Foto
Patrik Bergqvist
copyright © Skeboåns Sportfiske


 0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates