Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

torsdag 5 september 2013

Dansar regndansen snart

Hemkommen efter att ha tillbringat två dagar i den stora staden i söder var det skönt att få åka ner till ån och titta lite. Obama satte verkligen färg på dagarna där och gjorde resandet till ett eget litet äventyr.
Konstaterande: Vi har det väldigt lugnt och skönt här ute på landet.
 
Jag hade hoppats på mer vatten i ån, men istället möttes jag av leknackar som börjar titta fram i dagen. Redan för någon vecka sedan så uppmättes rekordlåga flöden i ån, och jag tror att ån så som den såg ut idag, slog personligt rekord.
Det börjar bli gnaga en liten oro nu faktiskt, och regn måste komma ganska snart i rikliga mängder.
Nu skall sägas att det brukar ordna till sig tillslut, men nog ser det lite oroande ut.
I vårt område finns förutom Skeboån, ytterligare några vattendrag som det har planterats ut öringsmolt i och för dom återvändarna ser det dystert ut, oavsett om det kommer vatten eller ej.
 
Leknacken ser dagens ljus

 


Lite annan intressant information finns dock.
Bland annat så hade vi ett uppföljningsmöte i veckan kring den mark- och fiskerättsutredning som pågår. Inget omöjligt uppdrag som Marianne säger, men ett stort uppdrag. Närmare 1000 akter som har öppnats och det så långt tillbaka som till tidigt 1700-tal.
Hon hoppas kunna presentera lite material i mitten/slutet av oktober vilket skall bli riktigt intressant att se.

Vi kommer också att finnas med på Hallstaviksdagen som går av stapeln nu på lördag den 7 september på centrumtorget i Hallstavik. Från och med klockan 10:00 och fram till klockan 14:00 så finns vi i anslutning till entrén vid Coop och svarar på frågor för den som vill träffa oss live.
Välkomna och väl mött där.

 
¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>
 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates