Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

fredag 13 juni 2014

Friskis & Svettis på riktigt.

Gjorde en tur ner till ån idag för att återigen se på när andra jobbar.
Idag var det Niclas som med spett, handskar och vadare gjorde ett dagsverke i ån.
Fick ett sms av honom senare på dagen där han nämner att detta med att bryta sten i ån minsann inte är någon rehabilitering.
Jag svarade med att det är Friskis & Svettis på riktigt!

Niclas i full aktion

Tänkte att jag skulle fortsätta visa på fördelarna med klippning i ån.
Den första bilden nedan är från när vi gjorde den stora inventeringen 2011, bilden under är från idag. Arbetet så här långt har påverkat strömmen positivt med ett ökat flöde, större möjlighet till att anlägga både lek- och uppväxtplatser.
Dessutom så har stenarna även gjort det möjligt för våra flygande vänner att jaga föda i och kring ån på ett helt annat sätt.
Utöver det så är ju ån mycket vackrare på denna plats idag än vad den var då.

Från inventeringen 2011

Samma plats idag 2014

På bilden ovan från idag, så syns det djupare området (cirka 1,5 meter djupt) framför nacken precis i åns krökning. På nacken ni ser kommer ytterligare ett antal större stenar ställas ut, detta för att ytterligare fördela flödet över hela åns bredd men också ligga som stöd för det lekgrus som kommer att läggas ut där. Nedströms nacken på bilden, och ytterligare 40-50 meter ner kommer ett uppväxtområde att anläggas.

Nu på söndag den 15;e åker vi mot Uppsala för en mycket intressant träff med några likasinnade vänner av vattenvård, som bjudit in Erik Degerman för en dags information och samtal om vattenvård.


Ett plask för livet

Inte bara fiskar skall innefattas av ordet biologisk mångfald i ett vattendrag

Påbörjat uppväxtområde och ståndplats för mindre fisk

¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates