Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

söndag 26 mars 2017

"Som att kasta dajm till en bantare"

Vårsol, nässelfjäril och ljuvlig fågelsång. Allt uppblandat med det sköna ljudet av fluglinor som far igenom spööglorna, skratt och vänners fiskesnack. Ett sätt att tillbringa en lördag i mars på allra bästa sätt.

Det är Max, John, Per och Bosse som skall göra det idag. Vi vandrar med med kameror, håvar och försöker vara behjälpliga med tänkta djupkanter, gropar eller stenar som skulle kunna vara öringens tillhåll.
Nu tror jag i och för sig att merparten av detta gäng är mer än lovligt erfarna ändå. Hundratals öringar och laxar har mött dessa herrars flugor. Finns en anledning till att just dessa herrar blivit vår provfiskegrupp.     


Max Nygren, John Welk, Per Stadigh och Bosse 'Xperten' Lindholm

John Welk

Bosse 'Xperten' Lindholm

John Welk med en "Skebolax'"igen.

John Welk i ett fint parti av ån

Redan morgonsolen förde med sig värme. En hård kylig vind försökte dock påtala vilken månad vi faktiskt fortfarande är kvar i. I lä blev det ändå så pass varmt att den första nässelfjärilen visade sig.
Vi fiskade oss nedströms i två grupper. Bosse och Uffe tog bilen upp till Skede och vi andra höll till i Häverödal. Första samtalet från Uffe handlade dock mer fåglar än om fisk.    

Old Man's best friend

John Welk fiskar av groparna i ett strömparti

Hos oss i Häverödal så var det en försiktig aktivitet. Lite fisk rörde sig och vi fick några försiktiga virvlar i ytan. John var först att ropa fast fisk, men gula prickar på grön botten var inte riktigt vad vi sökte idag och den lilla gäddan sattes raskt tillbaka.
Jag gick med John och Per under dagen och för Per var det också första gången med fiske i en isfri Skeboån. Per myntade också orden för dagen.
- Många platser ser så fina ut och med den här flugan är det som att kasta dajm till en bantare, utbrast han.
Han var också den som hade nästa stöt i flugan strax uppströms en fin grop. Men ingenting mer. Vi bröt för en sen lunch och återvände till vattnet igen mätta och belåtna.

Kanske inte det mest populära djuret men vackert.

Per Stadigh

Efter maten så fiskade vi oss fortsatt nedströms, gick omlott utan att störa varandra. Solen sänkte sig i ett av dagens sista kast så kom det efterlängtade,
- Hupp, fast fisk!!
Det var Per som stod med böjt spö och var snart samlade allihop kring honom.
Han kunde efter snabb kroklossning hålla upp en 63cm fenklippt öring i riktigt fin kondition.

Per Stadigh med en öring på 63cm och i fin kondition.

Stort tack från mig, Uffe och Lasse, till det glada trevliga gänget som hjälper oss med provfisket. Nu återstår bara ett fiske till för den här gruppen innan vi slutligen kommer att runda av dessa två år av provfisken i en rapport och se över vilka förutsättningar ett fiske i Skeboån har. 


¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>

Fotat av Patrik Bergqvist & Ulf Berg.
Knattrat på tangenterna av Patrik Bergqvist

1 kommentarer:

  1. Idag togs en tur till Vålådalen. Storån bryter upp,älven i U-åker likaså och det gick vågor på Ottsjön. Våren är på gång även här och att se er kroka fisk gör inte längtan mindre. Skittfiske Gubbar!

    SvaraRadera

 
Blogger Templates