Tv´n går i bakgrunden och norrman efter norrman tar guld, oavsett om de åker utför eller på längden, samtidigt som jag sitter djupt försjunken i placering av ståndplatsstenar, beräkningar av vattenhastigheter och flöden för att veta storlek på stenarna, och ska det vara grupper och eller enstaka?
Var är lämpliga lekområden? hur stora skall dom vara?
Fantastiskt kul att äntligen vara igång med de första penndragen i vad som skall bli en restaureringsplan för ån.
Kaffe, penna och papper och en karta är allt som behövs för en intressant lördag
För att vi alla tre skall lära oss så mycket som möjligt, så delade vi in den zon vi först börjar med i tre olika områden, tog sedan varsitt av dessa för att jobba med.
Vi har givit oss själva fram till den 27;e februari, då vi tänker hålla ett avstämningsmöte för att delge varandra våra idéer med våra områden, sedan kör vi ett möte till den 6;e mars, då som slutmöte för de grova penndragen i vår plan.
Därmed inte sagt att den då är klar, men så pass klar att vi då kan ha den som underlag om/när vi träffar mer erfarna personer kring detta med restaureringsarbeten.
Förutom ett antal olika rapporter från Länsstyrelsen i Stockholms Län där Skeboån figurerar så har vi även rapporter från liknande arbeten runt om i landet som underlag.
Vi använder oss också av Ekologisk restaurering av vattendrag, som är en väldigt fin idébank för den här typen av arbete.
Den hittar ni på Havs och Vattenmyndighetens sida via denna länk
Ekologisk restaurering av vattendrag
Vidare så har vi även boken Ekologisk Fiskevård ISBN-91-86786-32-6
Finns till exempel att köpa via Org Sportfiskarna till reduserat pris om man är medlem
Ekologisk Fiskevård
Utöver detta så kommer nu våra egna anteckningar och fotografier och alla timmar vi gjort under de här tre åren till god hjälp för det skede vi nu är inne i.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar