Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

fredag 1 februari 2013

Lite nytt under 2013

Nytt år och nya mål.
Först och främst så är det kul att se att vår Facebookgrupp växer, fler och fler som anmäler sig och vilja följa vårt projekt.

Ett mål är redan i full gång, via den ansökan som i dagarna går iväg till Leader/Uross om medel för att göra en markägarutredning längs Skeboån. Denna utredning kommer att ledas av representanter från markägarna själva. Målet med detta är bland annat att hitta igen alla, så att vi kan få ut information till alla berörda.

Ett annat mål är att inleda samtal med Holmen om vattenvägar och regleringen, detta hoppas vi skall komma igång under våren och att vi skall kunna hitta möjligheterna till samexistens i och kring ån och att vattenvägen kan hållas öppen lite mer under året för att hjälpa fisken in och ut i ån.

Ett annat mål vi har är att påbörja arbetet med att räkna på hur och på vilket sätt vi skall genomföra det tänkta restaureringsarbetet. Vi kommer dels att försöka läsa oss till detta, men också med studiebesök på platser där man utfört denna typ av åtgärder.

Sist men inte minst, ett testfiske kommer att inledas under året och pågå under något år, detta för att identifiera vilka arter som idag finns i ån och i vilken spridning och antal de har.
Vi vet vilka arter som fanns i ån i mitten av -70 talet och nu skall vi försöka stämma av detta mot dagens artrikedom.
Fisket kommer att göras med fälla och alla fisk kommer naturligtvis att återutsättas.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates