Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

söndag 6 oktober 2013

Lite smolken i glädjebägaren

Lasse tog med sig sin Nikon idag och satte sig på öringpass.
Och att tålamod är en dygd i fiskevärlden vet vi ju redan, och visst var detta värt att vänta på.
Får vi lov att presentera, Skeboåns havsöringar.
 

 
Lite tråkigt efter detta, att behöva prata om tjuvfiske efter sådana här fina bevis på att öringarna är tillbaka i ån igen men, Uffe som också han gjorde ett besök vid ån idag fick avstyra ett försök till fiske på dessa lekande fiskar. Någon hade bemödat sig med att ta sig från Stockholm ut hit för att fiska i, vad han trodde fritt fiske på öring.
-För så är det minsann i Stockholmsström!! var en av ursäkterna.
Personen i fråga utgav sig också för att vara medlem i en sportfiskeklubb, vilket alltså borde borga för att fiske på lekande fisk hamnar under punkten, sånt man aldrig gör.
Nu avvisades mannen och hans vänner från platsen.
En mycket riktig iakttagelse från mannen var dock, att inga skyltar sitter uppe om att man inte får fiska. Och så är det visserligen, men samtidigt så är det inte många sötvatten i vårt land som håller fritt fiske, och det speciellt i lektid.
 
Så, lämna spöna hemma nu och ta istället på er varma kläder, kanske ett sittunderlägg en liten kikare och/eller en kamera och smyg ner till ån för att titta på öringen, men var försiktiga, dom störs lätt om ni går för nära.
 
 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates