Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

tisdag 29 oktober 2013

Vi närmar oss slutet

Det märks nu att havsöringsleken i Skeboån börjar gå mot sitt slut.
Öringarna rör sig över större områden, glider mest runt och håller ståndplatser, och är det öring som står på leknackarna så är det mindre fiskar.
Från att jag såg den första större fisken som ställde sig på en av nackarna har det nu gått nästan fyra veckor och även om den första veckan var lite försiktigt från öringarna så har sedan de tre följande veckorna varit helt fantastiska.
Som mest räknade jag till närmare 30 fiskar i och kring det område som vi påbörjar restaureringen på.
Vi har sett fisk som vi uppskattat legat mellan 6-9 kilo och det bästa av allt, dom har använt sig av de lekplatser som vi har iordningställt.
 
Våran erfarenhet säger att öringen kom igång tidigt i år i ån, annars brukar veckan för älgjakten vara ett bra riktmärke.
Den mängd fisk vi haft i ån i år har vi aldrig sett tidigare, vilket naturligtvis beror på att det under några år satts i mycket fisk i ån, men det som varit riktigt glädjande är att vi sett en hel del fisk som haft en fullt utvecklad fettfena, sånt gör oss lite extra varma i själen.
Nu kommer fisken att kryssa runt i ån någon vecka till, och kanske kommer det att komma någon eftersläntrare upp på leknackarna, men för oss väntar nu dokumentation i alla möjliga olika former, bland annat att leta och bokföra lekgropar.
Men innan det är färdigt så kommer vi nu att påbörja arbetet med förberedelserna inför mässan i Uppsala i november.
För ni missar väl inte "Från Fluga till Antispinn" i Uppsala den 23/11 på Upplandsmotor.
Vi är där, men också väldigt många härliga fiskeprofiler.
Så boka in Lördagen den 23 november från kl 10:00 till 16:00
Välkomna


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates