Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

Om oss

Patrik Bergqvist
rospiggenfiske@hotmail.com

Tvåbarnspappa boende i Hallstavik,Roslagen.
Fisket och naturen är källa till både rekreation och upplevelser och jag försöker så ofta jag kan berika mitt liv med just sådana stunder.
Jag har gått från toppknutet bambuspö och röd/vit flöte till flugspö.
Men känslan är fortfarande densamma som då, sittande på bryggan med det lite krokiga bambuspöet i handen och solfräknar på kinderna.
Genom åren har fisket ändrat sig för mig, då jag tidigare i åren ensam hoppade på mopeden och for på egna resor och alltid satsade stort och mycket har istället behovet av att dela upplevelsen med andra vuxit sig starkare. Naturligtvis finns jakten på den stora fortfarande kvar, men väg dit har blivit viktigare än att den faktiskt hugger en dag.

Foto: Mats Wahlfridsson

Fiske:
Mitt fiske har jag dels här hemma i Roslagen med havet och skärgården runt knuten, och då främst efter arter som Havsöring, Gädda, Abborre och Gös.
Men så ofta jag kan drar jag mig norrut och gärna till Ottsjö i Västra Jämtland där jag idag nästan kan säga att jag har mitt andra hem efter över 40 års åkande.
Där är det fisket med flugspöet efter Öringen som lockar, men även fisket efter Harr och Röding.
Jag tillhör den skaran av fiskare som släpper oftare än jag tar min fångst.
Men naturligtvis hamnar varje år någon på matbordet.

Drömresan:
Jag som många andra har ju ett drömresmål, och min eller skall jag säga mina, går till Island, Nya Zeeland och Kola.
Men också ”väg45 fisketrippen” att fiska mig ner utmed väg 45 från Karesuando och ända ner i Dalarna.


Projektet:
Mitt intresse har växt inom fiske och fiskar från år till år till att jag idag är väldigt intresserad av vattendrag och dess fauna och biotop.
Och i det här projektet får jag äntligen utlopp för mitt starka intresse och drivkraft att skapa och förbättra livsmiljöerna för den lekvandrande Roslagsöringen men också till att försöka sig på att bygga upp ett strömfiskevatten i Roslagen.
Drivkraften för mig i detta är två inre bilder jag har, dels den när jag sitter lutad mot något träd intill ån och får titta på vakande eller lekande öring.
Den andra bilden är när en besökande fiskare står med böjt spö och krokad öring i någon av åns tänkta höljor och jag kan se hans lycka och känna samma glädje.

Citat/Motto:
Mitt personliga citat har jag lånat från Klaus Meine i Scorpions.
"You find me where the river flows"

¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>

Ulf Berg
fluganberg@hotmail.com

Bor i Hallstavik i norra Roslagen, är 49 år, gift och har en son på 18 år.
Har tagit en paus från arbetslivet, men står nu åter till arbetsmarknadens förfogande.

Finnmarksvidda Harr 1,8kg och 56cm
 
Fiske:
Fiskeintresset började redan i 4-5 års ålder med metspö i handen, ordet catch and release var inte uppfunnet, men var en naturlig del av fisket. Den fisk man inte skulle äta fick släppas tillbaka i oskadat skick. Är min far evigt tacksam för att han introducerade mig i denna värld.
Med växande ålder övergick metandet med flöte och mask över till spinnfiske efter gädda, gös
och abborre, för att slutligen fastna för flugfiskets ädla konst.
Favoritfisken är harren, som när den stiger till en utlagd torrfluga i ett strömmandevatten skapar ett skönt välbehag, men en stillsam dag på regnbågssjön när fjädermyggorna eller sjösandsländorna kläcker ska inte underskattas.

Drömfiske:
Har upplevt ett drömfiske efter Kungslax på floden Karluk River på Kodiak utanför Alaskas kust, som fortfarande ger välbehagliga rysningar längs ryggen. Ett annat mål är att få åka till Nya Zeeland och uppleva det fina öringfisket i behaglig sommartemperatur under våra kalla vintermånader.

Projektet:
Efter att ha fiskat i Idsjöströmmen , i Jämtlands län under många år och sett hur vattnet har förbättrats genom biotopvård, så har tanken på att Skeboån ska kunna göra samma resa väckts. Då det redan finns en liten stam av havsöring i ån, så ska det med gemensamma krafter kunna skapas en trivsam miljö för öringen, så att den ska kunna fortplanta sig och dess avkomma få återvända till ån, utan att fastna i något nät längs Roslagskusten.

Motto:
Det är bara att bryta ihop och komma igen

¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>
 
Lars Granat
Kommer inom kort

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates