Ads 468x60px

About Me

Natur och fiskeintresset delar vi sedan många år. För oss ligger fisket med fluga varmast om hjärtat. Mer om oss kan ni läsa under Projektet - Om oss.

onsdag 23 mars 2011

Reaktioner på projektet

De första "negativa" reaktionerna har nu landat hos oss angående projektet vi driver.
Det är markägare, som med full rätt, har funderingar kring vad som händer i och kring ån, och vilken typ av arbete som vi bedriver där.
Som svar på dessa funderingar så kan jag säga, att vi så snart det går kommer att sätta oss ner i mötesform för att skaffa oss ytterligare kunskap om deras oro.
Och därefter försöka kalla samman till en större träff där vi sakligt kan diskutera frågorna kring detta.

I vår rapport finns det flesta svaren, men det kan ändå vara på sin plats att förtydliga att:

vår projekt är i första hand inriktat på fiskens väl, alltså skapa det rätta förutsättningarna för att fisk skall kunna röra sig upp i och ut ur ån för lek.
Utifrån detta så pekar vi på två tänkbara sträckor i ån som är bäst lämpade för biotopvårdande insatser utifrån flera aspekter.
I första hand det rent naturliga förutsättningarna men också på det faktum att kring dessa två sträckor av ån finns ingen odlingsmark.
Sträckorna vi vill fortsätta titta närmare på är, som nämns i rapporten, dammen i Skebobruk och nedströms till Skedeforsarna men också vägbron i Häverödal uppströms och nedströms om denna cirka 500 meter.

Vårt mål med projektet är fortsatt att skapa förutsättningar för Skeboån som en viktig reproduktionså för havsöring i den här delen av landet.
Drömmen är att i en framtid, där vi kan se att målet är uppfyllt, kunna se om det finns förutsättningar för att bedriva någon form av fiske.
Hur detta sen skulle bedrivas och i vilka former är ännu så länge bara idéer.
Den kanske bästa förutsättningen skulle kunna vara en fiskevårdsförening, där markägare och övriga intressenter kring ån tar den rollen och där vi fortsatt jobbar med resursen, alltså fisken i ån.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogger Templates